W ostatni piątek marca w Pracowni Smaku Jolanty Kleser 17 osób z różnych krajów wspólnie spotkało się na 3-dniowm posiłku w stylu polskim.
Jednak zanim tatar, kaczka oraz szarlotka w nowoczesnej formie pojawiły się na stole, trzeba było to wszystko przygotować. Na szczęście podzieleni na grupy kucharze-amatorzy pod przewodnictwem szefowej kuchni mimo bariery językowej i kulturowej szybko przygotowali, przyznajmy, dość skomplikowane ale i pyszne potrawy. I chociaż pracy było sporo to atmosfera spotkania była jak na spotkaniu towarzyskim. Po ugotowaniu wykwintnej kolacji wszyscy usiedli do wspólnego stołu i efekty ponad trzygodzinnej pracy zostały zjedzone. Dlatego jedynym dowodem zdarzenia jest kilka poniższych zdjęć, którymi uwieczniliśmy wydarzenie.
Dziękujemy Pracowni Smaku Jolanty Kleser za ciekawe warsztaty i przyjemnie spędzony czas.
Warsztaty kulinarne zostały zorganizowane w ramach projektu Welcome2US finansowanego przez Narodową Agencję Wymiany Akademickiej (NAWA).
fot. archiwum projektu „Welcome2US”
fot. archiwum projektu „Welcome2US”
fot. archiwum projektu „Welcome2US”
fot. archiwum projektu „Welcome2US”
fot. archiwum projektu „Welcome2US”
fot. archiwum projektu „Welcome2US”

