W ostatni piątek marca w Pracowni Smaku Jolanty Kleser 17 osób z różnych krajów wspólnie spotkało się na 3-dniowm posiłku w stylu polskim.
Jednak zanim tatar, kaczka oraz szarlotka w nowoczesnej formie pojawiły się na stole, trzeba było to wszystko przygotować. Na szczęście podzieleni na grupy kucharze-amatorzy pod przewodnictwem szefowej kuchni mimo bariery językowej i kulturowej szybko przygotowali, przyznajmy, dość skomplikowane ale i pyszne potrawy. I chociaż pracy było sporo to atmosfera spotkania była jak na spotkaniu towarzyskim. Po ugotowaniu wykwintnej kolacji wszyscy usiedli do wspólnego stołu i efekty ponad trzygodzinnej pracy zostały zjedzone. Dlatego jedynym dowodem zdarzenia jest kilka poniższych zdjęć, którymi uwieczniliśmy wydarzenie.
Dziękujemy Pracowni Smaku Jolanty Kleser za ciekawe warsztaty i przyjemnie spędzony czas.
Warsztaty kulinarne zostały zorganizowane w ramach projektu Welcome2US finansowanego przez Narodową Agencję Wymiany Akademickiej (NAWA).





