Przejdź do treści

Uniwersytet Śląski w Katowicach

search
Wydział Nauk Ścisłych i Technicznych

Projekt Chemia dla Zielonej Gospodarki | Rekrutacja dodatkowa dla pracowników UŚ

01.10.2025 - 07:36 aktualizacja 02.10.2025 - 08:51
Redakcja: jp

cztery flagi: niebieska z 3 gwiazdami, flaga polski, flaga unii europejskiej, żółty orzeł na niebieskim tle

UDA-FESL.10.25-IZ.01-06D4/23-00

Rekrutacja dodatkowa do wyczerpania limitu miejsc

W dniu 16.09.2025 zakończona została 1 tura rekrutacji Kandydatów i Kandydatek do udziału w projekcie „Chemia dla Zielonej Gospodarki: Inicjatywa Edukacyjna” w ramach zadania 1 tj. Zadanie 1 – Wsparcie Kadry Uczelni. Kursy i szkolenia dla kadry podnoszące kompetencje kadry związane z zieloną i cyfrową transformacją.


W wyniku niewypełnienia limitu miejsc ogłaszamy rekrutację dodatkową – do wyczerpania limitu miejsc.

Rekrutacja dotyczy modułów:

  1. Aspekty prawne i systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności w zakresie dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych – 1 miejsce
  2. Analiza zagrożeń o charakterze chemicznym w procesach produkcji, przetwarzania i dystrybucji środków spożywczych – 3 miejsca
  3. Naturalne i chemiczne dodatki do żywności, aromaty i barwniki – 3 miejsca
  4. Zrównoważony rozwój – 3 miejsca

Rekrutacja skierowana jest do pracowników badawczo-dydaktycznych oraz dydaktycznych prowadzących zajęcia na kierunkach związanych z zieloną i cyfrową gospodarką (w szczególności: chemia, technologia chemiczna).


TERMINY REKRUTACJI: 1.10.2025 – do wyczerpania limitu miejsc

  • Regulamin rekrutacji: https://aktyprawne.us.edu.pl/d/7574/6/
  • Dokumenty wymagane: formularz zgłoszeniowy
  • Sposób dostarczenia dokumentów
    • osobiście lub pocztą/kurierem (decyduje data wpływu) do Biura Projektu: Bankowa 14, Katowice, pok. 328,
      od poniedziałku do piątku, godz. 8:00–15:00
    • w przypadku trudności z dostarczeniem dokumentów w ww. godzinach – prosimy o kontakt mailowy z Koordynatorem Projektu

  1. Pozostałe informacje (w tym zakres szkoleń) znajdują się w ogłoszeniach rekrutacyjnych:
    1. Aspekty prawne i systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności w zakresie dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych
    2. Analiza zagrożeń o charakterze chemicznym w procesach produkcji, przetwarzania i dystrybucji środków spożywczych
    3. Naturalne i chemiczne dodatki do żywności, aromaty i barwniki
    4. Zrównoważony rozwój

Kontakt

Asystentka ds. administracyjnych: dr Monika Żarska
E-mail: monika.zarska@us.edu.pl, tel. 32 359 2285

W razie zgłoszonego zapotrzebowania zorganizowane zostanie spotkanie lub sesja online.

Dalsze kroki po zakwalifikowaniu do projektu

Osoby przyjęte do udziału otrzymają wiadomość e-mail. Następnie będą zobowiązane do:

  • zapoznania się z klauzulami informacyjnymi RODO
  • wypełnienia Formularza danych osobowych
  • podpisania Deklaracji uczestnictwa.

Dokumenty zostaną przesłane na adres e-mail podany w formularzu zgłoszeniowym.


Pełna lista kursów i szkoleń w ramach projektu w roku akademickim 2025/2026 znajduje się na stronie projektu: Chemia dla Zielonej Gospodarki

 

Zapraszamy

return to top