Przejdź do treści

Uniwersytet Śląski w Katowicach

Dr Katarzyna Kasperkiewicz | Maturalny talerz „mocy”, czyli co jeść, aby mózg nie zawiódł?

06.05.2020 - 09:50 aktualizacja 06.05.2020 - 09:50
Redakcja: OO, Sekcja Prasowa
Tagi: biologia, maturzyści, zdrowie

Maturzysto, czy twój mózg może osiągnąć supermoc? Jesteśmy pewni, że TAK! Przygotowaliśmy dla ciebie garść sekretnej wiedzy i porad, jak to osiągnąć. Zapraszamy do zapoznania się, jak powinien wyglądać maturalny talerz „mocy”, czyli co jeść, aby mózg nie zawiódł.

Prezentacja


Dr Katarzyna Kasperkiewicz pracuje na Wydziale Nauk Przyrodniczych Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach. Jej zainteresowania naukowe skupiają się na badaniu zależności pomiędzy drobnoustrojami a elementami układu odpornościowego. Jako mikrobiolog bada mikroorganizmy, które posiadają potencjał w produkcji żywności prozdrowotnej. Jest również dietetykiem klinicznym, interesuje się wpływem odżywiania na dobrostan ludzi i zwierząt.

Dr Katarzyna Kasperkiewicz z Wydziału Nauk Przyrodniczych Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach
Dr Katarzyna Kasperkiewicz z Wydziału Nauk Przyrodniczych Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach | fot. Michał Łepecki / Archiwum NCN

 

return to top