Przejdź do treści

Uniwersytet Śląski w Katowicach

  • Polski
  • English
search
Logo Europejskie Miasto Nauki Katowice 2024

Konferencja naukowa pt. „Kuchnia w języku i kulturze dawniej i dziś”

28.04.2017 - 17:18, aktualizacja 05.11.2019 - 11:18
Redakcja: admin

9 maja 2017 roku o godz. 9.30 w sali Rady Wydziału Filologicznego w Katowicach rozpocznie się konferencja naukowa pt. „Kuchnia w języku i kulturze dawniej i dziś”, zorganizowana przez Instytut Języka Polskiego im. Ireny Bajerowej we współpracy z Katedrą Międzynarodowych Studiów Polskich oraz Szkołą Języka i Kultury Polskiej Uniwersytetu Śląskiego.

Podczas wydarzenia zostaną zaprezentowane różnorodne zagadnienia związane z tematyką kulinarną w ujęciu współczesnym i historycznym. Ponadto odbędzie się quiz językowy pt. „Język (w) kuchni” oraz warsztaty kulinarne „Smaki różnych stron świata”.

Program konferencji (pdf)

return to top